Tygodniowe menu
- Po08. 12.
- ŚniadanieOwsianka na mleku (7), Bułki z masłem (1,7), dżem truskawkowy (55g), banan (50g)
- ObiadZupa ogórkowa na mięsie z ryżem i koperkiem (9)(250g), jajko sadzone z ziemniakami, marchewka z groszkiem (3)(250g),
kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaHerbata z cytryną i miodem (250ml), Pieczywo mieszane z masłem (1,7)(45g), twarożek malinowy (7)(20), jabłko (50g)
- Wt09. 12.
- ŚniadanieKakao (7)(200), Pieczywo mieszane (1)(35g), masło (7), domowy pasztet mięsny (1,3)(20g), ogórek kiszony, papryka (15g)
- ObiadKrem z zielonego groszku z grzankami (9,1)(250g), Klopsy w sosie pomidorowym (1,3), z kaszą bulgur, surówka z kapusty pekińskiej,
papryki,ogórka zielonego i koperku (250g), kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaHerbata owocowa (250ml), Twarogowe placuszki-syrniki ukraińskie (1,3,7), mandarynka (50g)
- Śr10. 12.
- ŚniadanieKawa zbożowa na mleku (1,7)(250ml), pieczywo mieszane z masłem (1,7)(40g) szynka wieprzowa (7), pomidor, ogórek zielony, kiełki, papryka
- ObiadKrem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (1,9)(250g), kurczak w sosie szpinakowym z makaronem (7)(250g), Kompot wieloowocowy (250ml)
- PrzekąskaKasza manna na mleku z musem malinowym (1,7)(250g), melon (60g)
- Cz11. 12.
- ŚniadanieHerbata z miodem i cytryną (250ml), bułki mieszane z masłem (1,7)(55g), twarożek ze szpinakiem (25g), ogórek zielony (15g)
- ObiadZupa ziemniaczana na mięsie (9)(250g), Soczyste piersi z kurczaka w sosie warzywnym (7) z kaszą jaglaną,
surówka z marchewki z prażonym słonecznikiem (250g), kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaKawa zbożowa na mleku (1,7)(250ml), Ciasteczko bananowe - pieguski(1,3)(60g)
- Pt12. 12.
- ŚniadanieKakao (7)(200g), Pieczywo mieszane z masłem (1,7)(40g), domowy smalec z fasoli, ogórek kiszony, ogórek zielony (15g)
- ObiadZupa selerowa z makaronem na mięsie (9,1)(250g), Hamburger rybny (1,3,4) z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej (250g),
kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaBawarka (7), drożdżówka z serem (1,3,7)(50g), banan (50g)
- So13. 12.
- Nieczynna
- Ni14. 12.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie