Tygodniowe menu
- Po22. 12.
- ŚniadanieKawa zbożowa(1,7)(250ml), Chleb orkiszowy z masłem (1,7)(45g), pomidor, ogórek zielony, (20g), szynka drobiowa(6,9.7), ser żółty (7)
- ObiadDomowy rosół z makaronem i natką pietruszki (7,9)(250g), Kotlet schabowy panierowany (7,3) z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka (250g),
kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaHerbata miętowa, Chleb orkisz z masłem (1,7), serek jagodowy (7), jabłka (50g)
- Wt23. 12.
- ŚniadanieMleko cynamonowe (7)(250ml), Bułki z masłem (1,7)(55g), twarożek ziołowy (7)(20g), ogórek zielony (20g)
- ObiadZupa krem z warzyw (9)(250g), Filet z kurczaka w sosie koperkowym (7), ryż naturalny, ogórek kiszony (250g),
kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaBudyń czekoladowy (7)(250g), banan
- Śr24. 12.
- Śniadanie-
- Obiad-
- Przekąska-
- Cz25. 12.
- Śniadanie-
- Obiad-
- Przekąska-
- Pt26. 12.
- Śniadanie-
- Obiad-
- Przekąska-
- So27. 12.
- Nieczynna
- Ni28. 12.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie