Tygodniowe menu
- Po15. 09.
- ŚniadanieKawa na mleku (1,7),(250ml), Pieczywo mieszane (1),(35g), masło (7), złoty kurczak (6,7,9,1),(20g), rzodkiewka, pomidor, papryka (10g)
- ObiadZupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (9),(250g), Klopsy z indyka w sosie koperkowym z naturalnym ryżem (1,3,7),surówka z kiszonych ogórków, papryki, marchewki (250g), kompot owocowy (250ml)
- PrzekąskaPinakolada (7),(200ml),skład; ananas,banan, rogal z masłem (1,7),(55g)
- Wt16. 09.
- ŚniadanieHerbata z miodem i cytryną (250ml), Bułki grahamki z masłem i serkiem malinowym (1,7),(60g), banan (60g)
- ObiadRosołek z lanymi kluseczkami i natką pietruszki (9,1,3),(250g), Kotlecik mielony (1,3), ziemniaki, buraczki gotowane z siemieniem lnianym (250g),
kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaCiasto mannowiec z herbatnikami i czekoladą (1,7), śliwka
- Śr17. 09.
- ŚniadanieKakao (1),(220ml), pieczywo mieszane z masłem (1,7),(40g), pasta z soczewicy i pomidora (20g), ogórek kiszony (10g)
- ObiadBarszcz czerwony na mięsie z ziemniakami, zabielany (1,9),(250g), gulasz z pieczeni wołowej, kasza bulgur(1), surówka z marchewki i jabłka (250g),
kompot wieloowocowy (250ml) - PrzekąskaHerbata owocowa (250ml), Banan w czekoladzie (120g)
- Cz18. 09.
- ŚniadanieOwsianka na mleku (1,7),(160g), Baton z masłem (1,7)(35g) pomidor, ogórek zielony,(15g),filet z indyka, morela suszona (5g)
- ObiadKrem z dyni na wywarze z mięsa (9),(250g), Sos bolognese z mięsem drobiowym i makaronem pełnozbożowym (1),(250g), kompot (250ml),
marchewka do chrupania - PrzekąskaPanna cotta z borówkami i musem malinowym (7),(200g)
- Pt19. 09.
- ŚniadanieMleko cynamonowe (7),(200ml), chlebek orkisz z masłem (1,7),(40g), jajecznica ze szczypiorkiem (3),(60g), rzodkiewka do chrupania
- ObiadPomidorowa z ryżem brązowym , zabielana z natką pietruszki (7,9),(250g), Filet z miruny panierowany**(1,3,4) z ziemniakami, surówka z białej kapusty,marchewki i koperku (250g),
- PrzekąskaBudyń czekoladowy na mleku (1,7), (180g), gruszka, paluchy kukurudziane (5g)
- So20. 09.
- Nieczynna
- Ni21. 09.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie