Tygodniowe menu
- Po17. 11.
- ŚniadanieBawarka (7), Pieczywo mieszane (1)(40g), masło (7), twarożek ziołowy (7)(20g), ogórek zielony (20g)
- ObiadZupa krem z cebuli, grzanki (1,7,9)(250g), Racuchy z jabłkami (1,7,3)(200g), chipsy z marchewki, kompot owocowy (250ml)
- PrzekąskaHerbata ziołowa (250ml) pieczywo mieszane z masłem (1,7)(45g), pasta z kiełbasy i jajek (7,10,9,3)(20g), ogórek kiszony
- Wt18. 11.
- ŚniadaniePłatki kukurydziane na mleku (7)(180g), Pieczywo mieszane z masłem (1,7)(45g), pasta z tuńczyka i jajek (1,3,4,7)(25g), jabłko (60g)
- ObiadZupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami i natką pietruszki zabielana śmietaną (7,9), Kurczak po toksańsku z ryżem, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, marchwi i koperku (250g), kompot owocowy (250ml)
- PrzekąskaKawa zbożowa na mleku (1,7)(250ml), Pieguski -ciasteczka z ciecierzycy i czekolady (1,8), mandarynki (60g)
- Śr19. 11.
- ŚniadanieKawa zbożowa z mlekiem (1,7)(250ml), Pieczywo mieszane z masłem (1,7)(45g), szynka biała (6,9,10,12)(20g), pomidor, papryka, ogórek zielony(15g),
- ObiadKrem z cukinii na wywarze mięsnym z groszkiem ptysiowym (1,9)(250g), Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym z ziemniakami (250g),
kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaKoktajl Shreka (banan, szpinak),(7)(250ml), rogal z masłem (1,7)(45g)
- Cz20. 11.
- ŚniadanieKakao (7)(250ml), Bułka pszenna z masłem i żółtym serem (1,7)(60g), papryka czerwona , sałata lodowa
- ObiadDomowy rosół z makaronem i natką pietruszki (9), Kotlet mielony (1,3) z ziemniakami, buraczki gotowane z dodatkiem pestek dyni, (250g),
kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaKaszka bananowa z musem truskawkowym (1,7)(200g)
- Pt21. 11.
- ŚniadanieHerbata z miodem i cytryną (250ml), Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem malinowym (1,7)(60g), banan (100g)
- ObiadBarszcz czerwony z ziemniakami (9)(250g), Filet z miruny w lekkim sosie ziołowym z kaszą jaglaną (1,7), surówka z marchewki i jabłka (250g),
Kompot wiloowocowy (250ml) - PrzekąskaKisiel truskawkowy (200g), chrupki kukurydziane , mandarynka (60g)
- So22. 11.
- Nieczynna
- Ni23. 11.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie