Tygodniowe menu
- Po01. 12.
- ŚniadaniePłatki kukurydziane na mleku (7)(180g), Bułka z masłem i żółtym serem (1,7)(65g), papryka czerwona (15g)
- ObiadZupa gulaszowa (9)(250g) Ryż z jabłakmi i cynamonem (250g), kompot owocowy (250ml)
- PrzekąskaHerbata z miodem i cytryną (250ml), pieczywo mieszane z masłem (1,7)(45g), serek twarogowy brzoskwiniowy (7)(20g), melon (50g)
- Wt02. 12.
- ŚniadanieKakao (7)(200ml), pieczywo mieszane (1)(40g), masło (7), pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki z nutą suszonych pomidorów (15g), pomarańcza (50g)
- ObiadDomowy rosół z lanym ciastem i natką pietruszki (1,3,9)(250g), Nuggetsy z kurczaka (3,1), z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka (250g),
Kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaHerbata owocowa (250ml), rogal z masłem (1,7)(40g), serek stracciatella (7)(30g), banan (50g)
- Śr03. 12.
- ŚniadanieHerbata z miodem i cytryną (250ml), Pieczywo mieszane z masłem (1,7)(45g), szynka biała (6,9,10)(20g), pomidor, roszponka, papryka, ogórek zielony,
ogórek kiszony, biała rzodkiew (10g) - ObiadZupa krupnik na mięsie z kaszą jaglaną i natką pietruszki (250g) (9), Pierogi ruskie (1,3,7), kompot owocowy (250ml)
- PrzekąskaMango Lassi na jogurcie (7)(250ml), chałka z masłem (1,7),
- Cz04. 12.
- ŚniadanieMleko (1)(250ml), Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem (1,7,3)(65g), pomidor, ogórek zielony (20)
- ObiadBarszcz ukraiński (9)(250g), Gulasz z szynki z kaszą jęczmienną, surówka z selera z rodzynkami i jogurtem (1,7,9), kompot wieloowocowy (250ml)
- PrzekąskaJogurtowe deserki leśny mech z mandarynką (7,1,3)(250g)
- Pt05. 12.
- ŚniadanieHerbata z miodem i cytryną (250ml), Bułki z masłem (1,7)(55g), serek twarogowy ze szczypiorkiem (7)(20g), ogórek zielony 20g
- ObiadZupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na mięsie (9)(250g), Ryba po grecku z ryżem naturalnym (4,9)(250g), kompot (250ml)
- PrzekąskaBudyń czekoladowy (7)(250g), rogal z masłem (1,7)(50g), pomarańcza (50g)
- So06. 12.
- Nieczynna
- Ni07. 12.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie