Tygodniowe menu
- Po28. 04.
- ŚniadanieOwsianka na mleku (180) Bułki z masłem i miodem (60) Melon (40)
alergeny; gluten, laktoza - ObiadZupa gulaszowa z mięsem wieprzowym (250)
Naleśniki z serem na słodko (200),
banan (50),
Kompot (250)
alergeny; gluten, jaja, laktoza - PrzekąskaHerbata miętowa z cytryną (200) Pieczywo mieszane z masłem i pastą z kiełbasy (55), ogórek zielony,
kiszony (10)
alergeny; śladowe ilości gorczycy, soi, jaja, gluten, laktoza - Wt29. 04.
- ŚniadanieKawa inka z mlekiem (200), Pieczywo mieszane (35), masło (3),
szynka drobiowa, pomidor, roszponka,
ogórek zielony, papryka kolorowa,
alergeny; laktoza, gluten, śladowe ilości soi - ObiadZupa ogórkowa z ryżem i koperkiem zabielana śmietaną (250),
Pałki z kurczaka z ziemniakami, mizeria z ogórków na jogurcie (250)
alergeny; seler, laktoza
Kompot z owoców mieszanych (250) - PrzekąskaBudyń jaglany z brzoskwiniami i bananem (180), Chałka z masłem (30), alergeny; laktoza, gluten
- Śr30. 04.
- ŚniadanieHerbata z miodem i cytryną (250),
Pieczywo mieszane z masłem (40),
serek twarogowy z wanilią (20), jabłko (50),
alergeny; gluten, laktoza - ObiadZupa krem z białych warzyw z grzankami na wywarze mięsnym (250), Spaghetti bolognese (250), marchewka do chrupania,
alergeny; seler, gluten, Kompot (250) - PrzekąskaKawa inka z mlekiem (200), Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka i jajek (65),
ogórek zielony, papryka,
alergeny; laktoza, gluten, jaja, ryba - Cz01. 05.
- ŚniadanieŚWIĘTO
- ObiadŚWIĘTO
- PrzekąskaŚWIĘTO
- Pt02. 05.
- ŚniadanieMleko (200), Chleb orkiszowy z masłem i dżemem śliwkowym (40),
marchewka do chrupania,
alergeny; gluten, laktoza - ObiadZupa ziemniaczana na mięsie (250), Ryż z jabłkami i cynamonem (250), kompot (250), kalarepa do chrupania,
alergeny; seler, - PrzekąskaBawarka (200), Pieczywo mieszane (35), masło (3), pasta mięsna - wyrób włas. ogórek zielony, papryka (10), alergeny; gluten, laktoza
- So03. 05.
- Nieczynna
- Ni04. 05.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie