Tygodniowe menu
- Po16. 06.
- ŚniadanieKakao (7), (250ml), Pieczywo mieszane (1),(40g), masło (7), serek twarogowy (7), z powidłami śliwkowymi (30g), owoc (50g)
- ObiadZupa z botwinki z ziemniakami i śmietaną na mięsie (7,9),(250ml), Spaghetti bolognese z mięsem drobiowym (1),(250g), kalarepka do chrupania,
kompot z owoców mieszanych (250ml) - PrzekąskaKoktajl z jogurtu naturalnego (7) z truskawkami (200ml), chałka (1) z masłem (7),(30g),
- Wt17. 06.
- ŚniadanieKawa (1) na mleku (7),(250ml), Pieczywo mieszane (1),(40g), masło (7), szynka drobiowa(9,10),(20g), pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony (15g),
ser żółty (7),(10g) - ObiadZupa grysikowa z zieleniną na mięsie (1,9),(250g), pałki z kurczaka z ziemniakami, surówka z kapusty pekińskiej, ogórek zielony, papryka, koper (250g),
kompot (250ml) - PrzekąskaHerbata owocowa (250ml), pieczywo mieszane (1),(40g), masło (7), serek (7) z malinami (30g), owoc (50g)
- Śr18. 06.
- ŚniadanieBawarka (7),(250ml), pieczywo mieszane (1),(40g), masło (7), pasta z kiełbasy (6,10), ogórek kiszony
- ObiadKrem z soczewicy z groszkiem ptysiowym (1,9),(250g),Filet z kurczaka w sosie koperkowym (1,7) z ryżem brązowym,
surówka z marchewki i jabłka (250g),kompot wieloowocowy (250ml) - PrzekąskaCzekoladowy budyń jaglany (7),(200g), chrupki kukurydziane, owoc (50g)
- Cz19. 06.
- ŚniadanieDZIEŃ WOLNY
- Obiadbrak danych
- Przekąska-
- Pt20. 06.
- ŚniadanieKawa zbożowa (1) z mlekiem (7),(250ml), Pieczywo mieszane (1),(40g), masło (7), pasta z makreli w pomidorach (4),(20g), ogórek zielony (15g)
- ObiadZupa ryżowa na mięsie z zieloną pietruszką (9),(250g), placki ziemniaczane (1,3),(180g), marchewka do chrupania, kompot (250ml)
- PrzekąskaMleko (200ml), Rogalik (1) z masłem (7), dżem truskawkowy, owoc (50g)
- So21. 06.
- Nieczynna
- Ni22. 06.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie