- Po09. 09.
- Śniadanie;
Pieczywo z twarogiem i rzodkiewką (50g) Alergeny; gluten, mleko
Herbatka miętowa (200g)
Obiad;
Zupa ziemniaczana (250g) Racuchy na maślance z jabłkiem (120g)
Alergeny; jaja , mleko , gluten
kompot (200g)
Podwieczorek;
Pieczywo z pastą warzyw i mięsa Alergeny: gluten, seler,
Kakao (200g) alergeny; mleko - Wt10. 09.
- Śniadanie;
Bułka pszenna z masłem i miodem (60g)
alergeny; gluten , laktoza
Mleko (200g) Alergeny; mleko
Śliwka
Obiad;
Rosół z makaronem i zieleniną (250g)
Alergeny; gluten , seler
Kotlet schabowy w panierce z otrębów orkiszowych (60g) Ziemniaki (100) Surówka z białej kapusty (100g)
kompot (200g)
Podwieczorek
Koktajl bananowo- szpinakowy (200g)
Alergeny; laktoza
- Śr11. 09.
- Śniadanie;
Pieczywo z duszonym filetem z indyka (60g)
Alergen; gluten Pomidor, papryka ,ogórek i szczypiorek
Kawa na mleku (200g)
Alergeny; jęczmień, żyto i mleko
Obiad;
Krem z marchewki z grzankami (250g) Alergeny ;gluten
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i kurczakiem (200g)
Alergeny; gluten, laktoza
Kompot (200g)
Podwieczorek;
Serek homogenizowany{wyrób własny}z musem owocowym Alergeny :mleko
Śliwka - Cz12. 09.
- Śniadanie;
Pieczywo z fasoli białej , cebuli i majeranku (50g)
Alergeny; gluten
Kakao(200g) Alergeny; mleko
Obiad;
Zupa porowa z lanym ciastem (250g) Alergeny; jajka, gluten
Bigos z kapusty kiszonej ,kiełbaski drobiowej i mięsa wieprzowego z ziemniakami (200g)
Alergeny; gorczyca
Kompot(200g)
Podwieczorek;
Zapiekanka z serem pomidorami i ziołami
Alergeny; gluten
Mleko(200g)
Alergeny; mleko
Gruszka (50g) - Pt13. 09.
- Śniadanie ;
Pieczywo z pastą jajeczną (50g)
Alergeny; jajka
Herbata(200g) Arbuz (150g)
Obiad;
Pomidorowa z brązowym ryżem zabielana (250g)
Alergeny; laktoza
Kotlet z morszczuka (60g)
Alergeny; jaja, ryba
ziemniaki(100g) marchewka z groszkiem na maśle
Alergeny; laktoza
kompot (200g)
Podwieczorek;
Ciastko francuskie (60g)
Alergeny; gluten
Lemoniada (200g) Banan - So14. 09.
- Nieczynna
- Ni15. 09.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie