Tygodniowe menu
- Po07. 07.
- ŚniadanieKakao (7)(200ml), Kanapka z szynką, pomidorem i szczypiorkiem (1,7,10,11)(70g)
- ObiadKrem z brokułów na wywarze z mięsa z groszkiem ptysiowym (1,9),(250g), Naleśniki z serem i musem truskawkowym (1,7,3),(250g),
marchewka do chrupania , kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaSałatka owocowa (70g), chałka z masłem (1,3,7),
- Wt08. 07.
- ŚniadaniePłatki kukurydziane na mleku (7),(160ml), Bułki z masłem i dżemem truskawkowym (1,7),(60g), kalarepka do chrupania
- ObiadZupa grysikowa na rosołku z zieleniną (1,9),(250g), kotlecik mielony z mięsa wieprzowego (1,3), ziemniaki z koperkiem, buraczki gotowane ( 250g),
kompot z owoców mieszanych (250ml) - PrzekąskaHerbata owocowa (250ml) pieczywo mieszane (1),(35g), masło (7), serek brzoskwiniowy (7), (30g), arbuz (100g)
- Śr09. 07.
- ŚniadanieKawa zbożowa na mleku (1,7),(250ml),Filet z indyka, pieczywo mieszane (1),(40g), pomidor, sałata lodowa, ogórek zielony, rzodkiewka
- ObiadBarszcz czerwony z ziemniakami na mięsie (9),(250g),Bitki wieprzowe w sosie własnym z kaszą jęczmienną surówka z kapusty kiszonej (1),(250g),
Kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaKakao (7),(200ml), Ciasto drożdżowe z owocami (1,3,7),(60g)
- Cz10. 07.
- ŚniadanieHerbata z miodem i cytryną (250ml), Pieczywo mieszane (1) z masłem (7) i pastą z awokado i twarogu (7),(60g),
- ObiadZupa z kalarepki z ziemniakami (9),(250g), filet z kurczaka w sosie szpinakowym z makaronem (1,7), marchewka do chrupania ,
kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaHerbata ziołowa (250ml), Zapiekanka z serem (1,7),(50g), arbuz 100g
- Pt11. 07.
- ŚniadanieKakao (7),(200ml), pieczywo mieszane (1)(40g), pasta jajeczna z rzodkiewką (3,7), (25g) plasterki ogórka zielonego
- ObiadŻurek z ziemniakami na mięsie (1,9),(250g), pulpety z miruny (1,3,4) w sosie pomidorowym (1) z ryżem brązowym,
surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem (250g), kompot owocowy (250ml) - PrzekąskaDeserek bananowy z jogurtem (7),(200g),ciasteczko orkiszowe (10g)
- So12. 07.
- Nieczynna
- Ni13. 07.
- Nieczynna
Alergeny
WYKAZ ALERGENÓW:
1 - ZIARNA ZBÓŻ zawierające gluten,tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz oraz produkty przygotowane na ich bazie
2 - SKORUPIAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie
3 - JAJA oraz produkty przygotowane na ich bazie
4 - RYBY oraz produkty przygotowane na ich bazie
5 - ORZESZKI ZIEMNE oraz produkty przygotowane na ich bazie
6 - ZIARNO SOJOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
7 - MLEKO oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8 - ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie
9 - SELER oraz produkty przygotowane na jego bazie
10 - GORCZYCA oraz produkty przygotowane na jej bazie
11 - ZIARNO SEZAMOWE oraz produkty przygotowane na jego bazie
12 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZYNY w stężeniu wyższym niż 10mg/kg lub mg/l
13 - ŁUBINY oraz produkty przygotowane na ich bazie
14 - MIĘCZAKI oraz produkty przygotowane na ich bazie